Mladina

 

Na podlagi večkratnega poskusa zagona mladine v društvu, je ponovno luč zagledalo v letu 2009. In sicer na podlagi »pionirjev« Borisa Pezdirca in  Andreja Kovača, ki sta vpeljala krožek mladi gasilec v OŠ Elvira Vatovec – Prade in podružnični šoli Sv. Anton.

Ideja je obrodila pozitivne rezultate, saj se je v krožek vključilo nepričakovano veliko otrok, nekateri so se tudi včlanili v naše društvo kot mladi gasilci.

Tako se je v letu 2010 ponovno oživelo delo pionirčkov v društvu, kar je privedlo, do ponovnega »živ – žava«, na našem dvorišču, z mentorjem Andrejem Kovačem na čelu.

Z leti se je število otrok in mentorjev močno povečalo, uspešnost našega dela pa je očitna že po številnih pokalih in priznanjih ki si jih s trdnih delom in voljo zaslužimo na tekmovanjih.

januar166 (1)

 

459880_3820183187284_1551003295_o

Veliko pozornost posvečamo tudi medsebojni povezanosti med mentorji in otroci, zato v času poletnih počitnic vsakoletno organiziramo mladinsko gasilsko letovanje.

P1090933

Vsako leto organiziramo tudi “Noč čarovnic”. Mentorji skupaj z otroci preživimo noč v društvu.

Ker delujemo v dobrobit sočloveka smo aktivni tudi na dobrodelnem področju. Skozi vse leto namreč zbiramo zamaške in jih podarimo nekomu, ki jih nujno potrebuje.

P1110100   P1110129

Samo delo v društvu poteka ob sobotah, kjer se pa daje velik poudarek na ekipnem delu in druženju.
Zato te PGD Pobegi – Čežarji, vabi, da postaneš »pionir – pionirka«, kjer boš spoznal-a zanimivosti dela »GASILCA – GASILKE« (vezanje vozlov, osnove prve pomoči, rokovanje z vedrovko, orientacija na prostem, … tekmovanja in druženje s prijatelji – prijateljicami).

 

Pridi ne bo ti žal!